Minor webtechnologie

Geplaatst op 18-08-2010 om 13:49

Een half jaar geleden ben ik voor mijn opleiding Informatica (aan de Hogeschool Rotterdam) begonnen met de minor webtechnologie. Een minor is een specialisatie binnen de opleiding Informatica. Een minor heeft doorgaans een looptijd van 1 jaar.

De minor webtechnologie bestaat uit het werken aan een opdracht voor een bedrijf. Je moet de opdracht in groepsverband maken en de docent is er voor ondersteuning; niet om het voor te kauwen. Beoordeling vindt plaatst op basis van je prestaties.

Nu doe ik mijn opdracht samen met Steven en Maarten; per definitie verwacht je dat 2 Maartens verwarrend werkt maar het valt tot op heden redelijk mee.
We hebben gekozen om ons te verdiepen in ASP.NET i.c.m. C#. Het project dat hierbij hoort is de ontwikkeling van een urenregistratiesysteem (we hebben het liefkozend Tenso genoemd) voor het bedrijf IT24-7.

Voor mij is dit de eerste aanraking met echt werken met .NET, ASP.NET en C#. Maar naast deze zaken heb ik het afgelopen half jaar ook veel verdiept in JavaScript en jQueryUI. Ook heb ik aardig bijgeleerd over SCRUM en project management. Vooral op het laatste vlak valt nog veel te leren; niet zo zeer de cijfertjes maar wel hoe zorg je ervoor dat andere (en je zelf) alles op tijd af hebben, hoe motiveer je ze, hoe neem je beslissingen en hoe krijg je alle neuzen de zelfde kant op.

Als ik heel eerlijk ben hebben we de eerste weken van het project behoorlijk verprutst. Het aantal uren dat we erin hebben gestoken lag beneden niveau en wat we opleverde stelde ook weinig voor. Hier schaam ik mij als projectleider achteraf best wel voor.
Besloten is dan ook om er flink de schouders eronder te zetten; dit resulteerde in een korte opleving van het project, na enige tijd had ik het gevoel of ik de enige was die nog werkte aan het project. Gelukkig was een mailtje met het dreigement over stoppen met het project genoeg om er weer vaart achter te krijgen.

In de vakantie heb ik met de opdrachtgever gesproken en je raad het al er moet een hoop anders :-) en daarom ben ik in de vakantie lekker door gegaan en heb voor iedereen een prachtig issue-lijstje voor na de vakantie geproduceerd. Het komende half jaar moet het project afgerond worden. We zullen zien!

Zoals ik al eerder schreef heb ik veel geleerd, ontdekt en geprobeerd met ASP.NET MVC, C# en JavaScript mij bevindingen e.d. zal ik in komende blog posts o.a. behandelen.

Blog berichten: